Covid-19 og Afrika

Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

Covid-19 er en av de sjeldent opptredende plager som ikke skiller fattige og rike. En afrikaner er like god smittebærer som en europeer.

Selv om noen blir hysterisk i spørsmålet om «rettferdig» fordeling av vaksine, er sannheten at vaksine ikke handler om venstresidens skumle diagnose - «Afrika-svik».

Afrika er covid-19s siste blomsterpotte.

Kommentarer

 • Harald MyrhaugHarald Myrhaug Innlegg: 4

  En bemerkelsesverdig sak når det gjelder covid og Afrika, er at samtlige statsledere (i Afrika) som har nektet å inføre sanksjoner og lockdown - Har på mystisk vis simpelthen bare forsvunnet!! (Lukter full cia-stil; å fjerne uønskede statsledere!)

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  Takk for svar! Du bringer inn et helt nytt element i saken. Den franske revolusjon - som tok makten fra eneherskerne, og gav den til folket, har ikke nådd alle kriker og kroker i verden. Den franske revolusjon, sammen med den industrielle revolusjon, er en pågående prosess. For europeere fremstår forholdet mellom ledere og folket ganske absurd i andre deler av verden. Du trenger ikke dra lengre enn til Russland. Men statsledere i Afrika, som tror at en dusj verner mot alvorlige infeksjoner, er vel hakket verre enn Putin.

  Konspirasjonsteoriene i vesten er imidlertid et alvorlig varsel om at det Napoleon utførte for snart 250 år siden, kampen mot irrasjonelle, eneveldige herskere, for å i stedet la bondevettet styre (underforstått at rasjonalitet og saklig kunnskap ble satt i høysetet), aldri må regnes for vunnet.

  Harald Myrhaug: De fleste nålevende nordmenn, kan takke (den historiske) betydningen til poteten og vaksine, for at de lever i dag. Forfedrene til dagens nordmenn hadde langt hardere kår enn dagens frittenkende og frittalende etterkommere. Bruk historisk klokskap, før du uttaler deg om dagsaktuelle temaer.

  Smitte er kanskje det mest underkommuniserte element i livet til tidligere tiders mennesker. Døden lå alltid på lur, i form av smittebåren sykdom.

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  Etterkrigstidens smittefrie tilværelse, er sensajonell!

  Kanskje burde vi fått en ny høytids-/fridag på den dagen i året som Alexsander Fleming påviste penicillinets bakteriedrepende virkning, i 1928? Ingen dato i nyere historie, har påvirket historiens gang, mer enn akkurat den datoen. Ingen oppfinnelse har reddet flere liv, enn skotten Alexsander Flemings penicillin. Tallene er jeg usikker på, men de teller flere ti-talls millioner.

  Bortskjemte drittbarn ser ikke hva de har, før det blir tatt fra dem. Er vi alle bortskjemt dritt?

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.