Dalai Lama - Hitlers sendebud

Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

Buddhisme er vinnerkultur. Men man skal selvfølgelig ikke undertrykke Tibet, selv om de regner seg som vinnere. Men hvis andre kulturer også regner seg som vinnere, bør vel den kulturen som viser seg svakest, vinne? Kina er tyranni og tvang. Men hvis Dalai Lama også er undertrykkende? Hva da med støttespillerne? Er Dalai Lama det beste forbildet? Eller bør vi som overlevde 2. verdenskrig, takke hjemmefronten? Japan lærte ikke! De sviktet verdensfreden.

Kommentarer

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  Napoleon og Jesus er to likandes figurer i vestlig samfunnsliv. Enten er du gal, eller så er du fornuftig. Å være lutter øre, er i midlertid for mye forlangt.

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  "Enten er du gal, eller så er du fornuftig. Å være lutter øre, er imidlertid for mye forlangt." Skuddpremie utloves herved til den som greier å stanse slike idiotiske utsagn.

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  Seriøst: Jeg mener det ligger mye av den spott som Jesus mottok da han ble korsfestet, i buddhismens selvhjelpsstrategi: "Hvis du kan utføre mirakler, så vis det ved å berge deg selv". Innen buddhismen er det nettopp egenutvikling og "selvberging" som gjelder.

  Jeg tror dagens moderne menneske trenger Jesus' betingelsesløse kjærlighet i frelsen, mer enn buddhismens trappetrinn-modell, hvor man med erkjennelses-prestasjoner må frelse seg selv.

  Betingelsesløs kjærlighet er det eneste som frelser.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.