Hvordan kan Sverige avgi så mye helsepersonell til Norge, når de er katastrofalt rammet selv ?

Eva LundeEva Lunde Innlegg: 1

Hvordan er deres normalberedsskapplan i forhold til Norge. Jeg bare undrer, skulle tro Sverige hadde hatt behov for eget helsepersonell og eventuelt hjelp fra andre land ?

Svar

  • Geir SGeir S Innlegg: 2

    Enkelt svar: Svenske helsearbeidere er ikke «slaver», de velger faktisk selv hvor de jobber - som andre arbeidere. Lønna i Norge er mye høyere, særlig når mange går doble helgevakter.


    Spørsmålet burde heller være: Hvorfor « importerer» norske sykehus og andre helseinstitusjoner helsearbeidere fra Sverige, et land som ikke har noen som helst kontroll over pandemien, eller har noen fornuftig strategi for å få kontroll. Førstnevnte er det innført testing av leger og annet helsepersonell etter at relativt mange er smittet. Mange pendler også daglig over grensa og kan bidra til at pandemien « tar av» i Norge igjen. Her har både rekrutteringsbyråer og helsemyndighetene vært dumme og utrolig naive, nok en gang. Det virker ikke som om noen i det hele tatt har analysert situasjonen og foretatt en risikoanalyse. Skremmende!

  • John EnebakJohn Enebak Innlegg: 4

    Du har ikke fått med deg at covid-19 ikke lenger belaster helsevesenet i Sverige? Folk smittes i vilden sky der borte, men etter at de fikk kontroll på sykehjemmene er det nesten ingen som dør lenger. 36 svensker er innlagt på sykehus med covid-19 akkurat nå.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.