Innkreving av bompenger

Terje FinsrudTerje Finsrud Innlegg: 9
redigerte juli 16 i Bil

Bompenger er i svært manges øyne noe svineri. Det betyr i praksis at eksempelvis Staten Vegvesens veier delvis finansieres gjennom bompenger. Det er imidlertid ikke spesifikt bompengene som er mitt tema, men måten disse kreves inn på.

Når Fjellinjen skal belaste trafikantene, så sendes kunden en faktura med en betalingsfrist. Av mange grunner er det ofte slik at regningene ikke blir betalt i tide - og regningen overføres i løpet av svært kort tid til et privat inkasso-selskap, der gebyrer og renter raskt når uante høyder.

Siden dette er et Statlig anliggende - burde ikke da Statens Innkrevingssentral vært benyttet? Det ville nok for brukerens del falt mye rimeligere ut-

Kommentarer

 • Terje FinsrudTerje Finsrud Innlegg: 9
  redigerte juli 18

  Dette bør engasjere, idet en betydelig del av skattekronene går til bygging av veier, i tillegg til bompengene som ukritisk økes fra år til år - problemstillinger står i kø, på samme måter som trafikken mellom Oslo og Hamar vil gjøre i lang tid grunnet veiarbeid, omkjøringer man lett kjører seg bort i, bombelastningene renner likevel inn - ufortrødent og fullstendig blottstilt for skam. Skulle du være bortreist eller syk en periode, kommer gebyrene fra Sergel, Bahs og de andre private aktørene i offentlig regi...

 • Steinar WennbergSteinar Wennberg Innlegg: 5
  redigerte juli 18

  Hvordan kan Svenskene med sitt gode veinett ha finansiert dette uten bompenger og vi som oljenasjon og penger på bok (9 tusen milliarder) drive med bompenger. Virker som om vi ligger foran India med sine hellige kuer. Vi har nok bare en hellig ku men den er astronomisk i forhold, men hellig er den tydeligvis for den kan ikke slaktes og brukes. Ta 8 av de 9 tusen milliardene om det trengs til å bygge de veiene vi trenger. Vi har større glede av et veinett som fungerer i hele landet enn penger i fond som vi ikke hjelper oss i hverdagen. Vi er vel ikke mold boere eller er vi akkurat det i denne saken.

 • Førjus WærstadFørjus Wærstad Innlegg: 8

  Vi trenger ikke å bruke oljefondet vårt på dette. Vi betaler utrolig mye i skatt, spesielt med tanke på andre varer det er moms på også. Skal du kjøpe et skjermkort her på komplett iforhold til fra nvidia sin hjemmeside, så er den 25% dyrere her pga momsen.

  Staten gjør det også vanskelig å få kjøpt varer fra andre land, fordi man ofte må betale moms på det også når det kommer til posten.

  Det er altfor mange som utnytter nav systemet, helsesystemet, penger som blir gitt til land som har korrupte ledere, osv., som betyr at vi kaster penger rett i dass. Hadde vi brukt mindre av skattepengene våres på dette og mer av skattepengene på gode veier, så hadde vi faktisk hatt et jævlig bra veinett.

  Jeg syntes at det er utrolig trist at staten kan kreve inn pengene våre, men at vi ikke kan få velge hva vi vil bruke pengene våres på. Drømmescenarioet hadde vært at vi hadde fått et skjema der vi kunne krysse av/skrive antall prosent vi ville gitt forskjellige ting. På denne måten kunne vi ihvertfall sovet godt på natten, ved å vite at pengene våres faktisk gikk til noe hver eneste person syntes er fornuftig.

 • Terje FinsrudTerje Finsrud Innlegg: 9

  Av alle ranerne i Norge, er staten den aller største, verste - og mest infernalske av dem alle.

 • SerpentbaneSerpentbane Innlegg: 14

  Det er fem bompengeselskaper på landsbasis, og samtlige er AS som eies av en samling fylkeskommuner, ikke staten. Et AS er også i all essens et privat/kommersielt foretak selv om det eies av kommune, fylke eller stat.

  Statens Innkrevingssentral er primært forbeholdt statlige foretak, og fylke og kommune benytter seg av andre løsninger. Noen har egne systemer, andre benytter seg av private aktører. I alle tilfeller er det ikke naturlig at SI gjør krav på vegne av AS som eies av fylkeskommunene.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.