Gavekort, en svindel som er lett å stoppe

Høysesong for gavekort. Gavekort er en populær julepresang. Men mange roter vekk gavekortene eller glemmer dem, og etter tre år "utløper" gaven. Handelsstanden tjener milliardbeløp på gavekort som aldri brukes.

Lett å forhindre tap. Det er jo latterlig enkelt å forhindre at forbrukerne blir loppet for disse pengene. Det er bare å kreve at når et gavekort eller tilgodekort ikke blir brukt innen fristen, skal pengene tilbakeføres til den kontoen de kom fra. Dette ønsker trolig ikke handelsstanden, det er ikke nok for dem å få låne pengene rentefritt, de vil "ha" dem. Permanent. Vi spiller ballen over til forbrukermyndighetene.

Kommentarer

 • JegermannJegermann Innlegg: 1

  Det er visst utviklet en app som gir deg et varsel før gavekortet mister sin gyldighet.

  Det kan også være en ide å gi sin gave med Vipps. Det blir garantert ikke glemt :)

 • mRmomRmo Innlegg: 84

  har sett at dem går rundt i julen og tar bildet av telefoner som skal hente gavekortene ut av automaten

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 31

  Forbrukerrådet hekker på fingern

  Reaksjonen fra Forbrukerrådet [trackid=JN28906760] var forbløffende: "Dersom mange henvender seg til oss vedrørende samme problemstilling, vil vi vurdere å følge det tettere opp."

  Undersøkelse fra 2016 viste at det lå ubrukte gavekort for 2,5 milliarder kroner i skuffer og skap. Hvis hvert gavekort er på 3.000 kroner i snitt, betyr det at 833.000 gavekort lå rundt omkring i 2016. Det er ingen grunn til å anta at tallet er blitt lavere nå i 2021. Forbrukerrådet mener bemerkelsesverdig nok at dette tallet ikke gir indikasjon god nok til å gjøre noe med saken.

  Dagbladet har tidligere skrevet om saken på

  https://dinside.dagbladet.no/okonomi/handelsstanden-tjener-stort-pa-ubrukte-gavekort/70565206

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 31

  Forbrukerrådet ønsker åpenbart ikke å håndtere denne saken som rammer så mange.

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 31

  Da har forbrukerrådet igjen gitt lyd fra seg, ganske optimistiek:

  Dine henvendelser angående ubrukte gavekort er registrert som tips hos oss. Alle tips blir vurdert for nærmere oppfølging. Kan ikke per nå bekrefte at vi vil ta tak i problemstillingen, men jeg er enig i at dette er et tap som forbrukerne ikke burde behøve å ta.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.