Nav og digitale løsninger

Lars randbyLars randby Innlegg: 12

Verden går inn i den digitale tidsalder hvor det forventes at vi alle er online hele tiden og har helse og mulighet til å være digitale over alt. En bekjent havnet på sykehus og var sykemeldt i noe tid i forkant. NAV forventer jo at meldekort med mer kommer inn når det skal og det betyr at man må ha tilgang til diverse duppedingser for å logge seg på digitalt. Slikt står det lite om på sidene til NAV, og det er relativt fåfengt å ringe dem, tar de telefonen har de ikke noen løsninger å tilby. Jeg ser jo for meg en pasient lagt i kunstig koma bli forelagt en løsning digitalt, hvem vet hvordan NAV ser for seg at slikt skal foregå.

Moralen er at blir du syk sørg for at du har fått med deg alt du trenger for å ordne ditt digitale liv fra sykesengen. Husk at du ikke må oppgi koder og passord til andre så det er lite kjekt om du har brannskadde hender eller andre utfordringer som gjør at du ikke kan bruke de digitale duppedingsene.

Husk også at du selv må sørge for at du har pårørende eller venner som kan hente og bringe kodebrikker og Pc til deg om du skulle bli innlagt på sykehus. Sørg derfor for å legge ut nøkkel til heimen flere steder så du er sikker på at du får tak i noen.

Det beste er dog at du sørger for å bli millionær så du kan konsentrere deg om å være syk og så ta alt det elektroniske arbeidet når du er blitt frisk. Husk bare å sette av en uke eller to på slikt etterarbeide for det kommer det minst til å ta.

Det kan virke som om vi i disse koronatider må ha forståelse for at systemet er overarbeidet, vi kan ikke ha forhåpninger om at systemet forstår at brukerne nok kan ha den del behov de også. Velkommen til den digitale fremtiden.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.