Konspirasjonsteorier

Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 58

I en tid der mange (med god grunn) forsøker å "snakke ned" konspirasjonsteorier er det viktig å bli litt nøktern. Her er noen definisjoner:

 • En konspirasjon er to eller flere mennesker som stikker hodene sammen og planlegger onde handlinger.
 • En konspirasjonsteori er en teori om at noen har stukket hodene sammen og planlagt onde handlinger.
 • En konspirasjonsteoretiker er en person som forfekter en slik teori.
 • En teori er en realistisk begrunnete antagelser som er fremsatt som forklaring på kjensgjerninger.
 • Når en teori er bevist, går den fra å være teori til å bli sannhet.

Og her er knippe med tolv gamle, kjente konspirasjonsteorier:

 1. Vietnamkrigen startet på grunn av en løgn om at USS Maddox ble angrepet av tre nordvietnamesiske torpedobåter
 2. Cuba holdt på å bli invadert av USA etter en konspirasjon som designet falske angrep mot Guantanamo og falsk nedskyting av passasjerfly. President Kennedy sa nei.
 3. Berlinmuren ble bygget bl.a. for å få stoppet massive sabotasjeaksjoner initiert fra USA.
 4. Den første Irak-krigen i 1990 ble startet etter at Bush senior-administrasjonen lanserte et falskt rykte om at soldater fra Irak tok små bebisser ut av kuvøsene i Kuwait og la dem på kalde golvet for å dø. 
 5. Før George W. Bush ble president i 2000, hadde Irak lagt seg flat for alle USA sine krav og et utkast til en avtale var på plass. George W. Bush snudde ryggen til avtalen.
 6. George W. Bush vant valgene i 2000 og i 2004 på grunn av valgkupp.
 7. Angrepet på Afghanistan var planlagt lenge før 11. september 2001, og invasjonen skulle sikre en planlagt rørledning fra det Kaspiske hav til det Indiske hav.
 8. Den andre Irak-krigen i 2003 skyldes USA’s egenproduserte falske bevis på at Irak hadde avanserte masseødeleggelsesvåpen.
 9. USA ledet en konspirasjon som satte ut ryktet at Muammar Gaddafi i Libya skulle starte et folkemord, noe som førte til bombing og drap av Gaddafi støttet av FN.
 10. USA sørget for at ulike grupper leiesoldater fikk opplæring, utrustning og finansiering og ble sendt inn i Syria fra USA-vennlige naboland. De rykket inn i landsbyer, drepte lederne og tok folket som gisler.
 11. USA investerte 5 milliarder dollar i regimeskifte i Ukraina.
 12. USA er det største fristed og treningssenter for terrorister i verden.

Hva er rett og hva er galt ?

https://hvamenerpartiene.com/saker/konspirasjoner.htm

Kommentarer

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 265

  Min mormor trodde på engler. Grunnen til at hun trodde på dem, var ikke fordi engler er vitenskapelig bevist, eller fordi de klokeste menneskene i verden prediket at de fantes. Hun trodde på engler, fordi troen på engler var det fremste våpenet hun hadde mot likegyldighet, mangel på nestekjærlighet, fravær av omsorg for nødlidende mennesker og kynisk kapitalistisk verdi-vurdering. Hun trodde på englene som fulgte ofrene, og trøstet dem, for gass-kamrene under 2. verdenskrig.

  Konspirasjonsteorier representerer det irrasjonelle mennesket. Men husk at de menneskene som vedtok utryddelsen av "umennesker", inkludert jøder, sigøynere, psykisk utviklingshemmede, seksuelle minoriteter osv., var bærere av tyske doktorgrads-titler. Og tyske doktorgradstitler var - og er - de fremste kjennetegn på tilslutning til de høyeste prinsipper i den vitenskapelige tradisjon, fra Aristoteles i gamle Hellas, frem til dagens fremste representanter for vitenskapen.

  Når vedtaket om at spebarn, barn, kvinner, menn og oldinger av jødisk etnisk bakgrunn, i ti-talls milliontall, skulle myrdes i gasskamre, ble fattet under Wannsee-konferansen den 20. januar 1942, ble det besluttet av mennesker med årelang akademisk utdannelse, svært mange med doktorgrad.

  Slutt å snakke om konspirasjonsteorier som et problem! Det er mangel på samhold, tilhørighet og inkludéring, som er problemet. Konspirasjonsteoriene er et sekundærproblem.

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 58

  En av grunnen til at det er viktig å vite hvem som planla hvilke onde handlinger opp gjennom historien er å kunne kjenne igjen mønsteret og forhindre at noe slikt skjer igjen.

  Dessverre ser det ut til at ondskapens planer ofte klarer å fremstå som noe godt som bifalles blindt. Kreativiteten i ulike konspirasjoner er fenomenal, de beste hoder designer de mest elegante planer og klarer å få gehør for sin djevelskap.

  Jeg tror løsningen innebærer saklig debatt og åpenhet i media. Og selvfølgelig: Kritisk gjennomgang av historien og å stille konspiratørene til ansvar for sine handlinger.

 • helge hofsvanghelge hofsvang Innlegg: 606

  verden vil bedraes,,,hitler sa det så flott..jo større løgnen er ,,jo mer sansynlig at almuen ,,tror på den ..ref corona..

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.