Seniorrådgiver for verdiarbeid

Lars MoanLars Moan Innlegg: 87

Norges idrettsforbund har mange ansatte innenfor sin organisasjon - sikkert flotte og kompetente mennesker, hele gjengen! Men så dukker en av idrettsforbundets mange yrkestitler opp i media. En tittel som jeg stusser litt på, nemlig: "seniorrådgiver for verdiarbeid".

Harald Eia - humorist, skuespiller og samfunnskommentator(heldigvis trenger jeg ikke å kalle ham "forfatter" - han har et befriende godt instinkt på å holde seg til det han er god til. Hans TV-serie "Født sånn eller blitt sånn" er blitt et slags standardverk innen samfunnsjournalistikken. Tittelen på serien er i seg selv et treffsikkert sleivspark til kutyme i offisielle folkeopplysninger, hvor man strengt holder seg til arv-/miljø-spørsmålet, i akademiske termer.

I stat og kommune er det om å gjøre å "bruke opp budsjettet" før 1. januar, slik at man får like mye penger bevilget, neste år. Dette er naturligvis en litt karikert beskrivelse. Men Norges Idrettsforbund må ha for mye penger, når de finner opp en slik yrkestittel, og mener seg å trenge ham/hun.

Harald Eia gav akademia et herlig spark på skarpleggen. Er det på tide at han - eller andre(våkne journalister/samfunnskommentatorer) - gjør det samme med offentlige etater og organisasjoner?

Norge har egentlig råd til å betale mennesker en verdig pensjon, jfr. den siste tids pensjonsdebatt. Men da må vi få bort slike flotte titler som "seniorrådgiver for verdiarbeid". Norges Idrettsforbund: Hva med å ansette en sivilarbeider i denne stillingen?

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.