Vindmøller i urørt natur

Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

Selv de villeste, mest pessimistiske og depressive spådommer om hva som skal skje i norsk natur, ville ikke foreskuet vindmøller.

Vindmøller i samisk beiteland, mot samisk vilje, er uhørt! Samene er vårt broderfolk og samboere. De(samene) viste oss kløner(nordmenn) veien inn til hjertet av Norge. Norge med ski, fjell, fisk og daler, er samisk. Oljen på vest-landet er norsk. Nordmenn er vestlendinger.

Den franske revolusjon, den industrielle revolusjon, ble til jubel og flagg. For den norske nasjonen. Idé-impulser fra USA, Frankrike og Storbritannia ble omformet til 1814-grunnloven.

Samene og jødene ble ignorért. Jødene ble holdt utenfor, til tross for naturlige immigrasjons-krefter. Samene ble holdt nede og forsøkt ignorért, på tross av aktiv motstand!

Kommentarer

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  I 1972 og 1994 forsøkte høyre-krefter å få Norge inn i EU. Å globalisere verden betyr at man hersker over verden. Herskerklassen er de som står på toppen og bestemmer. Vi, fotfolket, må ta til takke med fattigslig lønn. Mens de rike forsyner seg av "verdensarven". Verdiene i verden er fratatt borgerne av verden.

  Fortsatt må de fleste i India gå på huk i åkeren for å tre av. Toaletter i India, for alle indere, synes fortsatt å være et problem. Norsk u-hjelp må hjelpe, der hjelpen er mest nødvendig!

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 58

  Problemet er at de drar inn 5 milliarder i "grønne sertifikater" på strømregningen til "vanlige folk",, pengene kanaliseres til selskaper (gjerne utenlandske som ikke betaler skatt til Norge) som bygger ut landet med monstermøller. Og når møllene er utslitt, går selskapet "konkurs" slik at det blir du og jeg som må betale for å fjerne restene, akkurat som med utallige blåskjell-farmer som nå forurenser kysten.

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  Dette er da usedvanlig godt reflektert, til deg å være!

  Det simpleste argumentet vindmølle-tilhengerne bruker mot vindmølle-motstanderne, er imidlertid at motstanden bare er et utslag av NIMBY, som betyr "not in my backyard", som betyr at eneste grunn til motstand mot vindmøller er at de er i nærheten av egen bolig.

  Kystbefolkningen i Norge, som med sitt innebygde kompass for respekt for naturen, etter århundrer i tett samboerskap med natur-elementene, blir redusert til hodeløse høns, irrasjonelle, tankeløse og følelsesstyrte. Like hodeløse som hubroen og havørnen, etter møte med vindmøllene.

  Vindmøllene langs norskekysten vil gjøre ubotelig naturskade. I co2-regnskapet vil de gjøre minimalt inntrykk. Irrasjonell vindmøllekamp er nå statsdrevet. Det gir dystre fremtidsutsikter.

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 276

  "Dette er da usedvanlig godt reflektert, til deg å være!" Håper du ikke tolket dette som en fornærmelse! Det var tvert i mot ment som et understatet skryt! Hva mener du om NIMBY? Er du enig med meg om at det er et usaklig argument i vindmølledebatten?

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.