Klæbo/Bolsjunov: Organisasjonspolitisk juryavgjørelse

VM-juryens beslutning om å diskvalifisere Johannes Høsfløt Klæbo ble begrunnet med at Bolsjunov ikke gjorde noe galt, og at det var Klæbos ansvar å unngå sammenstøt på oppløpet. Det er grunn til å minne om at vi har hatt mange lignende episoder som har blitt oppfattet eller bedømt som hendelige uhell og ikke har fått konsekvenser for noen.

Jeg tror juryen må innrømme at reglementet legger til rette for taktiske disposisjoner fra den som kommer først inn på oppløpet, som kan føre til hendelige uhell. Bestemmelsen om at det er førstemann inn på oppløpet som velger kanal må sees i et slikt perspektiv. Ut fra tidligere praksis (presedens) er det nærliggende å bedømme juryens avgjørelse i saken Klæbo/Bolsjunov som uventet.

Det er derfor nærliggende å mistenke juryen for å ha tatt mer hensyn til en på forhånd såret russisk bjørn enn en langt mer medgjørlig Ola Nordmann.

Kommentarer

 • Egil DidriksenEgil Didriksen Innlegg: 1

  Bolsjunov var først inn på oppløpet, og Klæbo gjør et dårlig sporvalg.

  Men Klæbo bør/kan deplasseres, ikke diskes.

  Resultat:

  Gull     = Bolsjunov

  Sølv     = Klæbo

  Bronse = Iversen

 • Øyvind MidtskogØyvind Midtskog Innlegg: 1

  Regelen er: Det er førstemann inn på oppløpet som velger kanal.

  Bolsjunov var først, Klæbo var and så han må velge etter at Bolsjunov har valgt.

  Bolsjunov valgte ytterste kanal, selvfølgelig gjør han det. Han gjorde bare det samme som Klæbo ville gjort om han var først. DET burde også Klæbo ha skjønt og heller lurt han mot ytterste for så og finte han ut med og ta nest ytterste spor.

  Legg starten på kanalen lenger inn på oppløpet og ikke rett etter en sving. Da er det tydligere hvor førstemann vil gå, og da slipper man de situasjonene der.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.