Ms behandling i Norge

Lars AasgaardLars Aasgaard Innlegg: 1

Hei, Bent Høie. Vi er flere som ikke er spesielt blide på deg, slik du behandler Norges ms pasienter, under dekke av Beslutningsforum.

Det pågår i disse dager et studie på Haukeland Sykehus, kompetansesenteret for ms ( Multippel Sklerose ), der det forskes på effekten av bremsemedisiner sett opp i mot stamcelletransplantasjon ( heretter kalt Hsct ) mot denne uforutsigbare sykdommen.

Problemet er at vi vet svaret. Ingen bremsemedisin kommer i nærheten av Hsct. Et annet problem er at progressiv ms ikke er med i dette studie, da de lærde mener Hsct ikke virker på denne typen ms. Tenk å ta så feil. Hsct virker på samtlige typer ms. Problemet er også at betingelsene/kriteriene for å få behandling i Norge, er så snevre, at nesten ingen får hjelp. Derfor er det kø til utlandet. Moskva og Mexico får flest besøk, men flere andre land har også behandlingen Beslutningsforum - med din velsignelse - Norge ikke skjønner seg på. Å la disse pasientene bli sykere av diverse bremsemedisiner du gjerne gir, er greit. Disse stopper ikke sykdommen, men utsetter den. Alle mulige tall bekrefter at Hsct har helt andre suksessfaktorer på ms. En 100% kur er det ikke, men da må du i så fall gjennomgå kreftbehandling per i dag. Hvor lenge skal denne situasjonen få lov å fortsette? Dødeligheten på Hsct er 0,25%. Håper flere nå reagerer på situasjonen i Norge. Den er meget betenkelig, og under enhver kritikk.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.