Flau over å være norsk

Lars ChristensenLars Christensen Innlegg: 1


Hvorfor er ikke mediene og vanlige folk mer positive og glade for at vi i Norge har klart oss så bra under pandemien? spør innsenderen. Her fra Bærums vaksinesenter på Rud.

Når jeg leser all kritikken og sytingen som daglig blir skrevet om i mediene, blir jeg flau over å være norsk. Media gjør det verre ved å lage store overskrifter hvor forferdelig vi nordmenn har det under pandemien:

·        Media omtaler misfornøyde folk som har fått melding om at deres vaksinering er blitt utsatt noen dager til over påske. Stakkars mennesker som er blitt utsatt for det av kommunen. De syter og klager offentlig.

·        Hyttefolk protesterer kraftig mot at de ikke fikk lov til å ha en eneste gjest på hytta i påsken.

·        Folk med hytter i Sverige går til sak mot regjeringen da de påstår at de har gått glipp av et år av sitt liv. Håper de kommer over det.

·        Fritidsreisende som kom hjem til påske og etter synes det er inngripen i deres liv ved at de må bo på et (luksus)hotell i noen få dager. Noen sier til og med at det minner om unntakslovene etter krigen. Noen gråt da de fikk vite at de måtte på hotell.

·        Hoteller og restauranter har skjenkestopp og må holde stengt. Er det ingen som liker å spise en god middag i en restaurant uten å måtte drikke alkohol?

·        En kjent VG-journalist tør ikke si at han er fra Bærum på grunn av at vaksinering ble flyttet til over påske.

Samtidig leser jeg i de samme avisene hvordan det er i andre land:

Brasil. Det dør 3.900 hver dag, og de regner med at det vil bli 500.000 døde om ikke så lenge. Vi ser sprengte sykehushaller der mennesker gisper etter pusten. Graver tømmes for å få plass til nye koronaofre. Gribber flokker seg rundt de gamle gravene som er åpnet.

Tyskland. 76.000 døde.

Frankrike. 95.000 døde.

Spania. 73.000 døde.

Sverige, 14.000 døde.

Beirut. Helsepersonell må jobbe 36 timer i strekk uten pause.

Da må jeg stille spørsmål om hvorfor ikke mediene og vanlige folk er mer positive og glade for at vi i Norge har klart oss så bra under pandemien. Hva feiler det folk som syter og klager slik? Hvorfor publiserer ikke media alt det positive som myndighetene har gjort i pandemien for at vi ikke har fått ti-talls tusen døde i Norge

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.