JAVISST SKURRER DET!

Kjell LindbergKjell Lindberg Innlegg: 2

30. april 2020:

** «Charter Svein» på Debatten mente at myndighetenes håndtering av «pandemien» skurrer, den er sterkt overdrevet, inkonsekvent og ikke faglig medisinsk begrunnet. WORLDOMETER viser med fersk statistikk at han har muligens rett, bare se sjøl **

USA: USA topper statistikken for antall Covid-19 relaterte dødsfall i forhold til folketallet: dødsfall = 589.207 # folketall = 331.449.281 ≈ 1,77 PROMILLE, (0/00). Kanskje det skyldes at legene i USA får en dollarbonus for hvert rapporterte korona dødsfall...

KINA: ligger lavest i verden: Antall Covid-19 relaterte døde = 4.636 # folketall = 1.398.864.000 ≈ 0,0033 PROMILLE. Det skyldes nok at Kina var tidligst ute i bekjempelsen av viruset.

NORGE: Til tross for fjorårets koronapandemi var antall døde 73 færre enn i 2019. Hittil i år ligger antallet koronarelaterte dødsfall 200 UNDER antallet som døde av influensa i den vanlige influensasesongen i 2019. Antall døde = 755 # folketall = 5.328.000 ≈ 0,142 PROMILLE.

INDIA: Når myndighetenes troverdighet svekkes får vi gå til utlandet, for eksempel til India med skrekkbilder av mennesker som dør i busser og på lastebiler. Antall døde = 208.330 # folketall = 1.391.000.000 ≈ 0,149 PROMILLE. Det er 7 tusendeler av en promille høyere enn i Norge!

VERDEN: Hittil registrerte koronarelaterte dødsfall i hele verden fram til i dag = 3.182.057 # folketall = 7.800.000.000 ≈ 0,41 PROMILLE. Det er mindre enn antallet mennesker som hittil i år, i løpet av 4 måneder, ar dødd av SULT = 3.664.368 ≈ 4,7 PROMILLE.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

https://www.aftenposten.no/.../doedstallene-i-norge-har...

Unnskyld, men hva er det som egentlig SKJER?

Kommentarer

 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 219

  De fleste får bare milde influensasymptomer av covid19. Men langt flere dør av sykdommen, enn en vanlig influensa, og langt flere trenger sykehusinnleggelse med intensivbehandling.

  Tallene du viser i ditt innlegg underslår tiltakene mot covid19. De har vært massive! Aldri før har verden satt så mye krefter inn på å bekjempe en pandemi! Men dermed blir tallene på ofre for covid19 kunstig lave. Hadde sykdommen fått spredd seg fritt, ville tallet på døde eksplodert.

  Men som sagt overlever de fleste covid19. Men det er til liten trøst for de etterlatte til de som dør. Det er enkel matematikk bak tiltakene mot covid19. Og de har virket etter hensikten.

  Nord-Italia våren -20 var en stygg sak, og illustrerende for hvordan resten av verden hadde sett ut, hvis mottiltakene ikke hadde blitt satt inn. Kina er svært kloke når det kommer til epidemibekjempelse. Og de tok covid19 på dødsens alvor - har du glemt alle tiltakene Kina gjennomførte i Vuhan rundt nyttår 2019/2020?

  Svært få har dødd av covid19 i Norge. Men det er fordi vi tidlig satte inn svært strenge mottiltak - ikke fordi covid19 er bagatellmessig. I Sverige var de tilbakeholdne med nedstengning og strenge regler mot sosial kontakt til å begynne med. Dødstallene er det ti-doble av i Norge.

  Du kan ikke se bort fra at verden har vært nedstengt i over ett år, og gå ut i fra smittetall påvirket av nedstengningen, og si: "Se så ufarlig covid19 er!" DEN logiske bristen tror jeg du ser.

 • Reidar kaarbøReidar kaarbø Innlegg: 58

  Tenk også på alt vi har lært av denne pandemien.

  • håndhilse er ute (hvis en smittet håndhilser på 2, og de alle hilser på to nye hver dag, er alle på kloden smittet på 30 dager!)
  • det siste stedet du går når du er syk er til lege eller sykehus, for der smitter du andre utsatte. Folk uten velferdsordninger har gått på jobb selv om de var litt uggen for å ha penger til mat og husleie, og har smittet mange andre. Velferd er bra og lønnsomt!
  • når en pandemi oppstår, må all turisme og flytrafikk straks opphøre, med unntak av egne borgere som fraktes hjem via karantene og legesjekk. Arbeidsinnvandrere med særlig kvalifikasjon (som jobber 70 timers uke på lav lønn) og transport utført av kjeltringer fra land vi ikke liker å sammenligne oss med stoppes også. Eventuelt lages omlastningsplasser ved grensen.
  • ved kriser vil internasjonal handel i verste fall stoppe opp. Beredskap betyr å ha kriselagre av mat, medisiner og rekvisita. Det har vi fortsatt ikke. Men Gud for noen flotte jagerfly vi har!
  • Og til sist: Det vi IKKE gjør er å vente til hele verden eller landet er smittet, og deretter iverksetter tiltak styrt av næringslivet.
 • Lars MoanLars Moan Innlegg: 219

  Siste punkt i listen over lærdommer pandemien har gitt oss som du nevner, er uklar. Næringslivet vil aldri føle noe overordnet ansvar for noen ting. Deres eneste mål er å tjene penger. Ellers nevner du ulemper ved smitteverntiltak, og at de rammer syke/lavtlønnede/fattige mer enn rike - som om rikes privilegier og fattiges underprivilegier er noe nytt som har oppstått nå, under pandemien?

  Men jeg setter pris på dine meninger. Og pandemien setter søkelyset på mange svakheter ved myndighetenes styring - helt klart.

  At vi har råd til jagerfly, men ikke til anstendig godtgjørelse til bøndene, er en skam.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.