Lurer på hvorfor Dagbladet så ofte viser dyr som "brutalt" angriper andre dyr?

Dette er noe jeg har lagt merke til Dagbladet særlig utmerker seg med. De fleste av oss reagerer vel med vemmelse og avsky.

Dyretragedier hvor dyr f. eks. brenner inne, bør en skrive om, denne type tragedier er det alt for mange av i Norge.

Svar

 • SerpentbaneSerpentbane Innlegg: 14

  Tenker du da på ville dyr?

  I så fall, vemmelse og avsky?

  Tror da du må stikke hodet ut av den lille boksen din og erkjenne først som sist, dette er naturen, naturen er brutal. Naturen er flott.

  At folk skal sitte med et Disney-syn på dyr og bare se glansbildene som knapt nok er en brøkdel av dagliglivet til disse dyrene er minst like ille som at vi får se "baksidene". Om man skal bruke begrep som ille.

  Hver dag dør milliarder av dyr etter angrep fra andre dyr, og metodene er langt fra humane. Liv og død, overlevelse, det er nøkkelordene i naturen. Om vi skal tillate oss og ikke tåle denne siden av naturen så bør vi ikke late som vi respekterer naturen og dyrene i den, dette er deres liv.

 • Henning NedbergHenning Nedberg Innlegg: 3

  Joda, skjønner selvfølgelig det, men greia er hva dette har på førstesida å gjøre. Hva er nyhetsverdien, hva er motivet for avisen? Mye annet groteskt en kan aktivt oppsøke, her får vi det servert rett i fleisen.

 • Eivind DaljordEivind Daljord Innlegg: 14

  Også de evindelige slanke reportasjene "hun gikk ned 40 kilo på 3 måneder osv og er "alltid" + stoff her på Dagbladet også på VG.

 • SerpentbaneSerpentbane Innlegg: 14

  Først og fremst må man spørre seg om alt på db.no har nyhetsverdi, i ordets "rette" forstand. Når det opplagte svaret er nei, må man spørre seg hvorfor det er slik.

  Og, det er ikke veldig komplisert. DB.no er ikke utelukkende en nyhetsportal, det er en felles forside for innhold publisert av en rekke forskjellige redaksjoner og/eller i forskjellige seksjoner. Tidligere var det lettere å se, fordi man hadde en meny på toppen der man kunne klikke for å filtrere innholdet til å vise kun den seksjonen man ønsker. Eksempelvis nyheter som fjernet kjendis.

  Hvis du klikker på meny øverst til høyre (PC) så får du nå en oversikt over de forskjellige. Ved å klikke på en av disse, filtrerer du vekk alt det andre. Er du kun interessert i nyheter lager du en snarvei med https://www.dagbladet.no/nyheter fremfor bare www.db.no. Eller du kan klikke hver gang.

  Filmene du henviser til kommer fra redaksjonen for DB-TV, som i sin tur er inndelt i egne seksjoner. Populære og nye klipp fra DB-TV vil da altså publiseres på forsiden. Spesielt er det i seksjonen Virale disse dyreangrepene dukker opp. Virale, som i, disse ser og deler ekstra mange.

  Så, hvorfor ser vi slike klipp på fremsiden? Fordi VI klikker, ser og deler dem.

 • Henning NedbergHenning Nedberg Innlegg: 3

  En må altså gjøre noe aktivt for å "unngå" slike innslag.

  Men spørsmålet koker ned til - hva er bakgrunnen for at forsiden til db.no har så mye mer stoff om dette sammenlignet med andre aviser, ser det er nye videoinnslag omtrent daglig!

 • Klemet HvesserKlemet Hvesser Innlegg: 1

  Ikke noe nytt.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.