Venstre vil avvikle monarkiet. Og samtidig seg selv?

Asbjørn HulaasAsbjørn Hulaas Innlegg: 5
redigerte september 27 i Politikk Norge

I sitt nye prinsipprogram sier Venstre at " ingen stilling skal kunne arves". Det er jo en prisverdig holdning, helt til det er snakk om monarkiet. Dagens kongedømme er som kjent utrolig populært, godt hjulpet av både ledende politiske partier og sin egen iherdige PR-avdeling. Skal det klippes snorer eller klappes barn er kronprinsen og kronprinsessa alltid klare til innsats.

For et parti som tidvis vaker under sperregrensen er dette ærlig, sikkert velment og utrolig modig politikk. Selv om det understrekes at avvikling av kongedømmet i Norge "først kan skje etter en folkeavstemning".

Vi får anta at hverken Mette Marit eller Haakon setter morgenkaffen i vrangstrupen etter dette utspillet fra Venstre. Vi hadde vært langt mer imponert om Venstre hadde erklært følgende dristige politikk: " Nei til miljøødeleggende vindkraftutbygging og katastrofe for mange bosteder, uten etter en folkeavstemning".

Det hadde vært noe. Vi ønsker Venstre lykke til med sin harakiri-manøver.

Kommentarer

  • Venstre er nok snart borte og vekke..

    Utgått politikk for veldig mange tiår siden..

  • Asbjørn HulaasAsbjørn Hulaas Innlegg: 5
    redigerte september 27

    Man kan ikke nekte for at Venstre marsjerer

    relativt målbevisst mot stupet. "Ja til EU", hverken er eller blir noe vinnerkort i overskuelig fremtid.Helt på linje med "avskaff demokratiet". Man vil likevel alltid minnes dette partiet for én ting. I stedet for å lyve om sine egne preferanser sa partiet Venstre sin klare og ærlige mening. Sjelden vare i politikken, uansett hva man måtte mene. Men det går an å holde kjeft, også?

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.