Sex med barn

Hvorfor er det lov? spør Ida Eliassen-Coker, sjefredaktør i ALTSÅ

Og hun svarer blant annet med å liste opp i mye gammel dritt; hvem, hva, hvor - med "et barn" må vite, og viser til at Trygg Trafikk vet at hjerner ikke er ferdig utviklet (spesielt for jenter?) før i tjuefemårsalderen, for hva konsekvenstenking angår!

De selsamme pike-"barna" (uten evne til konsekvenstenking), har likevel lært, lenge før de er "lovlige", å uttrykke seg seksuelt gjennom valg av klær og sminke (på et barn!), og gjennom kroppsspråk og selfier på SoMe. Viste man ikke bedre, kunne man lett tro at de reklamerte for en "tjeneste".

Hvem, hva, hvor - har de lært å uttrykke seg på denne måten? Hvem tar de etter?

Jeg lar det spørsmålet bli hengende i løse lufta ... og gjør et sprang frem i tid; frem til "barnet" er blitt "voksen" (her over tjuefem). 25 år - voksen - dame (skulle være, men fortsatt mye med samme uttrykk som "barnet"). Gjennomsnittsdamen (mitt inntrykk) med klær, sminke og kroppsspråk, som hyler på oppmerksomhet; se på meg, "like" meg - men "ikke røre"! Nei selvfølgelig "ikke røre"! Jeg, mann, har skjønt det, har alltid visst det alltid. Men, hvorfor da gå rundt som en vandrende oppfordring, som en potensiell assosiasjonsbombe?

"Kvinner" (alle kvinner?), skal man tro hva man ofte får presentert, er en homogen gruppe, "vi er halften,vi er många" (halvparter av alle er vel uansett like store!), som til tross for at de er ulike og unike og fantastiske hver for seg, (det forteller de hverandre hele tiden gjennom oppbyggende framsnakking, meditativ samsnakking, eksperimentelle yogaøvelser, åndemaning og generelt fellesskap på SoMe) så mener de det samme; menn er noen svin, som sexsistiske overgripere - unntatt når de kan brukes til sexuell nytelse. De, mennene, er alle potensielle monstre. I alle fall når de blir anmeldt for voldtekt i etterkant, av det som lå an til å kunne utvikle seg til en "one night stand" (én natts stå!). Naiviteten er skrikende i front, når tilfeldige "fremmede" blir invitert på overnatting (så gar i samme seng), fordi siste bussen er gått (!), fordi han så så snill ut, fordi man trodde det.

Det er fristende å dra hypotesen om den ferdig utviklede hjernen, fra tjuefem til for eksempel sytti fem - i all fall for damer!

Eksempelet makt er et virkningsfullt virkemiddel i oppdragelse av barn. Det burde flere foreldre legge til grunn. Fedre, som gode eksempler for sine sønner, på hvordan man skal komme det andre kjønnet i møte, blant gjennom hvordan far behandler mor og døtre, og alle andre hokjønn for den saks skyld - alltid med respekt. Kanskje også lære barna at de skal kunne forvente at grensene deres blir respektert og at det må ytes motstand hvis så ikke skjer. 'Verden" der ute kan være et grusomt sted. Mødre kan vise vei for sine døtre, også gjennom eksempel, hvordan kle seg og te seg, i møte med det andre kjønnet - alltid med respekt. I nøktern erkjennelse av at kvinner sitter på definisjonsmakten, lære sine døtre hvordan de kan uttrykke seg for å unngå å sensualisere, eller sexualisere, i en situasjon hvor det er uønsket. Og samtidig vise hvordan de selv setter grenser!

Jeg setter min lit til "fair play" og like betingelser i fortsettelsen, og inviterer til dialog - uansett kjønn; som uansett ikke er en kvalifikasjon i seg selv. Alt ansvar fordeles likt på alle parter.

Mvh

Kommentarer

  • Marit Myrstad Marit Myrstad Innlegg: 1

    Jeg har vært tennårings jenten med eldre kjæreste. Ventet til jeg var 16,men da tok jeg spranget inn i verden av seksualiteten min. Noen erfaringer skulle jeg ønske jeg var uten,der nei'et ikke ble respektert selv av kjæresten.Mens de fleste opplevelsene gjorde meg trygg på min egen seksualitet. Har alltid hatt nysgjerrighet i mennesker sin seksuelle adferd. Så som 16 åring hadde jeg allerede lest flere ulike fagbøker om hva hjernen gir av signaler, forskjellige fethiser,forskjell på menn og kvinner,hva er forskjell mellom sexualitet og sensualitet. Det er som sant, hjernen og kroppen møtes ikke før i midten av 20 åra. Først da om man er heldig å ha gode opplevelser i bagasjen få et godt sexliv der man er i øyeblikket å kan nyte spektere av seg selv og den andre parten. Men jeg har sett mye i mine år som dørvakt og andre jobber som krever menneske kunnskap at folk er overveldene usikker,gir ut feile signaler og ender med å utslette den delen av seg som er sin egen sensualitet samt overdriver sexualitet. Mye er at maktforholdene ofte går i menns/maskulines farvør,og jenter/feminine som er usikker på seg selv har en tendens til å gjemme seg og forbli en bruksgjentand for den som tar kontroll. For å glede, for å bli likt,akseptert selv når de ikke er trygg eller sikker. Dette er like mye i mennsveden som kvinnens verden,uansett legning. Jeg lærte mest av den fantastiske kjæresten jeg var agressivt seksuell mot, han såg alikavell at jeg ikke var klar. Han gav meg så mye innsikt,med at han sa nei,du er ikke klar. Vi roer dette ned å blir kjent. Dette gav meg den samme respekten da år senere jeg kom i forhold med en ung mann som hadde blitt forgrepet som barn. Han var ikke klar for et sexuelt samliv, jeg var den med seksuell makt,måtte tre til siden å gi rom for at han skulle føle seg trygg. Det er det jeg ønsker at blir formidlet i skole og fra foreldre. At sex og sensualitet er to forskjellige ting og at man lærer å vise hensyn og respekt. Å endre alder i lov,endrer ikke driften,men kan sørge for at flere liv blir ødelagt med et overgriper status på frivillig samvær mellom den som utforsker og den som har maktforholdet. Bare å håpe at den som har maktforholdet gjør det med omtanke og ømmhet,desverre er den maskuline eldre ofte egosentrisk og nyter for seg selv. Gjerne godt dreven av en vrangforestilling fra pornografiens verden.

Logg inn eller Registrer deg for å kommentere.